Esben Kjær

Esben Kjær


Esben Kjær, 1959, violin, bas og sang

Esben er (næsten) født med et instrument i hånden og et performer gen, der altid vækker begejstring. Siden han var 7 år har han spillet violin og er stadig 100 % dedikeret til den spilleopgave han bliver stillet overfor. I det daglige var det som solobrachist i Randers Kammerorkester at Esben virkede, men nu koncentrerer han sig om sit "rytmiske" liv.
Udover den klassiske musik har Esben altid haft en stor interesse for den rytmiske musik; fra bluegrass musik med Caravan i 80'erne, hvor landet blev turneret tyndt og plader indspillet, samtidig med at Esben gik på konservatoriet, over det eksperimenterende Matchbrothers med forrygende instrumentalister, til samspillet i bluesgenren med HP Lange, i jazzorkesteret Wash, over smukt melodisk og tidstypiske melodier med sangeren Arly, i Kjær&Badstue, sammen med Jens Jeppesen og mange mange andre.
Esben har været med i PS Swingband siden 1992 og har naturligvis sat sit solide aftryk på orkesteret. Violinspillet er blevet mere og mere defineret med tydelige inspiration fra Stephane Grappelli og vores egen Svend Asmussen og kendetegner spillestilen hos PS Swingband.
Foruden at være en genial kammerat i spillemæssig henseende er Esben udstyret med et omsorgsgen der udmønter sig i fantastisk kogekunst, konstante forsyninger til turneerne - det bliver værdsat af de andre.


Kim MouritzenTorben NickelsenEsben KjærPer Sørensen

Tilbage